SunnyFitness – OCR

Készülj fel az akadályfutó versenyekre időhatékonyan,

kevesebb futással és több erősítéssel!

✅ Egyre népszerűbb sportág az OCR, az akadályok leküzdésével kombinált terepfutás.

✅ Évről-évre egyre több versenyt szerveznek világszerte.

✅ A legtöbb versenyt szinte bárki teljesítheti egy átlagos edzettséggel!

✅ A profi kategóriákban azonban itt is magasan van a léc.

✅ Az OCR próbára teszi az állóképessegedet, erődet, ügyességedet és a lelki erődet is!

Próbáltad már?

Az új könyvemben bemutatom, hogy miről is szól az OCR, milyen erőnlét szükséges hozzá és hogyan tudsz rá időhatékonyan felkészülni!

Miről olvashatsz az új könyvben?

Miről szól az OCR, azaz akadályfutó versenyzés?

✅ Milyen erőnlét szükséges hozzá?

✅ Milyen edzésmódszerekkel érdemes készülni az OCR-re?

✅ Hogyan készülj fel az akadályfutó versenyekre kevesebb futással és több erősítéssel?

Gyakori hibák az edzésben, versenyzésben.

✅ Saját tapasztalataim a felkészüléssel és a versenyzéssel.

Fitness teszt, amiből kiderül milyen formában vagy az OCR-hez.

✅3 hónapos kezdő-középhaladó edzésterv. Részletes terv az állóképesség, általános erő, maximális erő, robbanékonyság fejlesztéséhez.

Kinek ajánlom a könyvet?

Kezdő OCR-eseknek

Hobbi és haladó sportolóknak

Edzőknek

Olvasd el,

✅ Ha tervezel a közeli vagy távoli jövőben OCR versenyen indulni!

✅ Ha már voltál akadályfutó versenyeken, de szeretnél többet tudni róla és legközelebb jobb teljesítményt leadni!

✅ Ha szeretnél időhatékony, élvezetes edzésekkel csúcsformába kerülni!

✅ Ha nem érdekel különösebben az OCR, de szeretnél újabb edzéselveket, edzésmódszereket megismerni!

Felkészülés a kevesebb futás-több erősítés módszerrel

Hogy merem azt tanácsolni egy zömében állóképességi versenyre való felkészüléshez, hogy fuss kevesebbet és erősíts többet? Mi ez az eretnekség? Hiszen a profi hosszútávfutók 100-150 km-t futnak hetente és a testépítők vagy a súlyemelők nem szoktak futóversenyeket nyerni.

Először is, a kevesebb futás nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne fuss és futás ellenes vagyok. A több erősítés pedig nem azt jelenti, hogy egy Arnold Schwarzenegger testűre kellene gyúrni magadat vagy Lasha Talakhadze erejét és robbanékonyságát kellene elérned.

Arról van inkább szó, hogy limitált az edzésre fordítható időnk az élet egyéb területei mellett és szeretnénk ebből a legjobbat kihozni, optimalizálni az erősségeinket és gyengeségeinket.

Továbbá, szeretnénk építgetni a hosszútávú egészségünket, a testünk sokoldalúságát a mindennapi életben, na és a formás, izmos külalakot is. A legtöbben szerintem nem állóképességi világcsúcsokra pályáznak, csak szeretnének most és öregkorukban is erősek, hajlékonyak, edzettek lenni, jól kinézni és viszonylag könnyedén, szép eredménnyel teljesíteni egy-egy OCR versenyt.

Miért indulok újabban OCR versenyeken?

Az első úszóedzéseimen, 5 éves koromban, nem gondoltam volna, hogy hamarosan már nem a vízben fogok kapálózni, hanem a víz tetején fogok lapátolni több, mint 20 évig. A kenus versenyeken nem gondoltam volna, hogy később újra fára fogok mászni, mint a gyerekek és nehéz köveket fogok emelgetni, cipelni a természetes mozgások révén. Az erdei konditeremben nem gondoltam volna, hogy valaha újra rendszeresen futni és versenyezni fogok. Aztán, egyszercsak megcsípett az „OCR bogár” és úgy érzem, újabb hosszútávú kihívást találtam. Szeretnék még sok akadályfutó versenyen részt venni és másokat is arra bíztatni, hogy tegyék próbára magukat!

Egy újabb fejezet kezdődött az életemben 2020-ban, amikor 4 év kihagyás után egy hosszabb terepfutásra mentünk egy felhős napon. Az induláskor eleredő eső és a későbbi sártenger sem tartott vissza, hogy élvezzem az aktív időtöltést a vad természetben. Fel-le szaladhattam a dombokon, köveken ugrálhattam, terepakadályokat mászhattam a szakadó esőben. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy ideje lenne kipróbálni egy OCR versenyt. Passzol az aktuális mozgásformáimhoz és már amúgy szemezgettem ezekkel az eseményekkel egy ideje. Nem sokkal később be is neveztem az első versenyemre.

Nagyon tetszik ez a műfaj, összetett, van benne kihívás és meglepetés, ráadásul kompatibilis azzal az edzésrendszerrel, amit szeretnék hosszútávon csinálni. Bár egyelőre csak lelkes amatőrként, egyéb dolgok mellett az életben, nem 100%-ban készülök és többféle más mozgásformát is szeretek gyakorolni, de úgy tervezem, hogy ez egy hosszabb távú történet lesz.

Szeretnék minél több akadályfutó eseményen részt venni, minél jobb teljesítményt leadni és a tapasztalataimat, saját elképzeléseimet ezúttal is szívesen megosztom másokkal.

A kenus élsportolói múltamra, az edzői és a biokémiás végzettségeimre, olvasmányaimra és tapasztalataimra támaszkodva bátorkodtam megírni a SunnyFitness – OCR könyvet, ami remélem segíteni fog tisztábban látni, hogy miről is szól az OCR sportág és hogyan tudsz rá időhatékonyan, kerülőutak nélkül felkészülni!

Sáfrán Mihály – biomérnök, sportoló, edző

A könyv ára: 3990 Ft.

Plusz egy ajándék 1000 Ft-os kupont is küldök a többi könyvemhez!