Rólam

Üdvözöllek a napfenydieta.hu oldalon!

Sáfrán Mihály vagyok, életem nagy részét mindig is a sport határozta meg. Úszással, öttusával kezdtem, az iskolai csapatban kézilabdáztam is, majd elég hamar a kenuzásnál kötöttem ki. Nyolcéves koromban kezdtem lapátolni a vizen, számtalan dolgot köszönhetek ennek a sportágnak: sikereket, élményeket, barátságokat, világkörüli utazásokat, fittséget, kitartást, küzdőszellemet… 1992-ben kezdtem, sajnos 2013-2014 körül besokallt a szervezetem, nálam is jelentkeztek az élsporttal sokszor együttjáró sérülések, így a versenysport parkolópályára került.

Kenus alapok

Unatkozni sosem szoktam és továbbra is imádok mozogni, így a sport továbbra is meghatározó az életemben, csak a célja változott: visszanyerni az izmaim, ízületeim egészségét, sokoldalú (“ezermester”) edzettséget építeni és az edzősködés. Előtérbe került a változatosság, és olyan edzésfajták, mint a saját testsúlyos és súlyzós erősítés, továbbá a MovNat, vagyis a természetes mozgásformák kint a szabadban, a pilates, szörfözés, OCR akadályfutó versenyzés és mindenféle sport, amit még nem próbáltam.

 A Természetes Mozgás az új szenvedélyem

A Természetes Mozgás (MovNat) az új szenvedélyem

Végtelenül kíváncsi vagyok, szeretek új dolgokat tanulni, kipróbálni, tapasztalatot gyűjteni. Sulifronton leginkább a természettudományok érdekeltek, így vegyésztechnikusnak, majd egészségvédelmi szakirányos biomérnöknek tanultam. Nem vagyok orvos, sem gyógyító, elsősorban a megelőzéssel foglalkozom modern tudományos (kvantumbiológia) és evolúciós szemléletben.

Az elmúlt években nagykanállal faltam a fenti témájú könyveket, írásokat, mivel abszolút kapcsolódik a szakmámhoz és a sportos életmódomhoz és úgy gondoltam összegyűlt már annyi a fejemben, amit érdemes lenne újságcikkek (Paleolit Életmód Magazin), blogok és könyvek formájában továbbadni.

Az első könyv megjelenése óta is szorgalmasan kutatom az ember működését, erre a kvantumbiológia tudományát tartom a legjobb eszköznek. Arról van szó, hogy a hagyományos biológiát összeházasítjuk a kvantumfizikával és így egy sokkal mélyebb megértést kapunk az élet és a természet működéséről. Ahogy a fizikusok keresik az univerzum működését leíró egyesített egyenletet, úgy a biológiában is érdekes lenne ezt megtalálni… elárulom, még nincs meg, de elég sokat tudunk róla és csak egy kis szeletét tanítják az iskolákban!  Folyamatosan tanulom ezt az irányzatot, még nem értem a végére, de már most rengeteg érdekességről tudok beszámolni, melyeket könyvek, cikkek, videók, előadások formájában fogok megosztani.

PaleoSport és SunnyFitness táborokban a gyakorlatban is belekóstolunk a természetközeli, sportos életmódba. Ha egészségesek akarunk lenni, akkor bizony nem csak a táplálkozás számít, hanem számtalan más életmód- és környezeti tényező is.

Már vagy 30 éve, szinte naponta edzek. Sokmindent kipróbáltam a rehabilitációtól kezdve a hétköznapi fittségen át az olimpikon szintig, így összegyűlt némi tapasztalatom a mozgásról. Folyamatosan képzem magam edzőként is és 2015 óta tartok személyi és csoportos edzéseket. Mindezt az elméleti tudást és a több, mint 20 éves élsportolói tapasztalataimat kívánom átadni a SunnyFitness edzéseimen.

Jelenleg Fuerteventurán, Spanyolországban élek. Egy gyönyörű, napsütötte helyen, rengeteg természetes szabadtéri edzéshelyszínnel.

Szólj, ha segíthetek táplálkozás és életmódváltásban, edzéstervezében, szeretnél velem edzeni, SUP-ozni!

SÁFRÁN MIHÁLY 

MIÉRT TANULJ TŐLEM?

  • Összetett, holisztikus szemlélet
  • 30+ év tapasztalat a sportban
  • Egyetemi szint (és 10+ év saját tanulás) a biokémiában, biofizikában
  • Bármilyen tanácsot adok, azt előtte kipróbáltam magamon
 • Szenvedélyesen tanulom és tanítom a haladó szemléletű és az ősi, örökzöld tudást az ember biológiájáról, mozgásáról

Születettem Győrben, 1985. március 21-én

Tanulmányok Biomérnök, Edzői képesítések

Könyveim

 1. A paleón túl
 2. Vad paleo (Mezei Elmirával)
 3. Napfény diéta
 4. Irodai Egyensúly Program, e-book
 5. SunnyFitness, e-book: magyar és angol nyelven is!
 6. Legyél Te is biohacker! (Lakatos Péterrel)
 7. SunnyFitness – Test karbantartás e-book
 8. SunnyFitness – Kőkondi, e-book
 9. SunnyFitness – OCR, e-book
 10. Táplálkozásvallások 2023 – Láss tisztán a modern diéta káoszban, e-book

Versenyeredmények

 • 2x Európa-bajnok (C-2 1000m 2009, C-4 1000m 2011)
 • Világbajnoki bronzérmes (C-4 1000 m, 2011)
 • Olimpikon, Peking 2008
 • 2x Felnőtt és 30x Korosztályos Magyar Bajnok
 • 2x U23 Európa-bajnok (C-2 1000m 2007, 2008)
 • Ifjúsági világbajnok (C-1 1000m, 2003)
 • OCR 6km első helyezés (Bestial Race, Lanzarote, 2022)
 • Egyéni legjobbak: C-1 1000m 3:49, C-1 500m 1:49, C-2 1000m 3:32, Deadlift: 210 kg, Fekvenyomás: 130 kg, Húzódzkodás: +52,5 kg súllyal,  12 perc Cooper futás: 3520m

Specializációk

Ami még érdekel
jeges fürdőzés, túrázás, SUP, windszörf, gitár, olvasás, barátok, élvezni az életet

Készen állsz, hogy fejleszd a teljes emberi potenciálodat?