SunnyFitness – Kőkondi

Szeretnél kőkemény, strapabíró izmokat

és kiváló alkalmazkodó képességet az edzésben, az életben?


A kövek voltak az első súlyzók. Már az ókoriak is ezzel erősítettek.

Szinte mindenhol találhatsz edzéshez való köveket a természetben.

Le a kalappal, ha súlyzózol a konditeremben vagy más sportot végzel rendszeresen vagy épp most szeretnél elkezdeni mozogni!

Vajon az életben minden kiszámítható, letisztult, mérhető, mint a konditermi súlyzók?

Elegendő időt töltesz a természetben vagy szeretnéd a limitált edzésidődet inkább kint a napon, a friss levegőn eltölteni?

Gyere le a KŐKONDI-ba és hozd csúcsformába magad!

Miről olvashatsz az új könyvben?

 • Hogyan barátkoztam meg a kövekkel?
 • Kő vagy súlyzó? Előnyök-hátrányok.
 • Mire figyelj saját magad és mások biztonsága érdekében?
 • Milyen gyakorlatokat végezhetsz kövekkel? Fotókkal illusztrálva.
 • Milyen edzéscélokat (és hogyan) tudsz megvalósítani a kövekkel?
 • 18 hetes (3×6 hét, heti 2 edzés), részletes edzésterv az általános erő, maximális erő, robbanékonyság, állóképesség fejlesztéséhez.
 • Komplett edzésmódszer vagy hasznos kiegészítő edzések az eddigi tréningjeidhez.
 • És még sok hasznos edzés- és életmódtipp!
 • Minimális elmélet, maximális gyakorlat, 58 oldalban.

Kinek ajánlom?

 • Kezdő és haladó, hobbi- és versenysportolóknak.
 • Edzőknek.
 • Az egészséges életmódra törekvőknek.

Olvasd el, ha:

 • Változatosságra, új ingerekre vágysz az edzéseidben.
 • Nem tudod, hogy milyen gyakorlatokkal fejlesztheted az erőd, izomtömeged, robbanékonyságod, állóképességed.
 • Beszippantott a városi életmód és egy ideje már csak a monitor/telefon képernyőjén láttál erdőt, vad köveket.
 • Nem vonz a zsúfolt konditerem vagy időnként edzenél a szabadban is.
 • Szeretnél idősebb korodban is jó erőben lenni, bármilyen körülmények között ügyesen mozogni.
 • Szeretnéd kihozni a legjobb formádat a természet erejével.


Miért erősítek kövekkel?

Mindenevő vagyok a sportban. Belekóstoltam hosszabb-rövidebb ideig a következő műfajokba: kenu, úszás, öttusa, kézilabda, kosárlabda, gyógytorna, pilates, természetes mozgások (MovNat), windszörf, szörf, SUP, saját testsúlyos-súlyzós erősítés, maratonfutás, OCR (akadályfutás)… És a terveim szerint lesz még jópár mozgásforma!

Sok évet, évtizedet töltöttem el súlyzós edzésekkel a konditeremben. Aztán egyre jobban vonzott a természetközeli életforma. Szeretek kint lenni a napsütésben, friss levegőn, mezítláb lenni. Azon vettem észre magam, hogy egyre többet edzettem kint a szabadban: faágakon húzódzkodtam, fára másztam, fekvőtámaszoztam, farönköket emeltem és cipeltem, a talajon tornáztam, jeges vízben fürdőztem és persze futottam kinti terepeken.

Semmi bajom a konditermekkel. Sőt, imádok ott is edzeni! Egész egyszerűen nekem is limitált az edzésre fordítható időm és megszerettem a kinti edzéseket. Időnként azért ellátogatok a vasak birodalmába is.

A kövekkel hamar barátságot kötöttem, mert ezekkel tudtam a legjobban pótolni a konditermi súlyzókat. Főleg a láberősítő gyakorlatoknál éreztem fontosnak a köveket, mert egy bizonyos edzettségi szint után kellett némi plusz nehezítés a fejlődéshez.

Csatlakoztam egy közeli MovNat edzés csoporthoz is, ahol rendszeresen előkerültek a kövek és új kihívásokat, új edzésingereket kaptam. Emlékszem, volt többször olyan edzésünk, hogy 10 percet cipeltük a nehéz szikladarabokat az edzéshelyszínre, leedzettünk velük, aztán mehetett a cipelés visszafelé is, fáradtan. Máris itt egy edzésötlet, csak úgy szólok! De találsz még rengeteget a könyvben! Annyira megtetszett ez az irányzat, hogy elvégeztem az edzői képesítéseiket és évek óta tartok ilyen jellegű edzéseket.

Újdonság volt, hogy a köveket lehet dobálni is. Szerintem a konditeremből egyből kihajítanak, ha elkezded hajigálni a tárcsákat. Inkább ne próbáld ki! Nagyszerű érzés, igazi stresszlevezető gyakorlat! Ok, a konditeremben vannak medicinlabdák, de ezek ritkán nehezebbek 10kg-nál. A természetben találtam nehezebb köveket is és akármilyen messzire dobhattam. A kis kavicsokkal pedig lehet célbadobni, zsonglőrködni pihenésképpen.

A kőkondiban szereztem kisebb horzsolásokat, karcolásokat is, de semmi komolyabb sérülést. Van néhány biztonsági szabály, amit nem árt betartani. Közben erősödtem, javult az emelőtechnikám, robbanékonyabb lettem. Ha néha lemegyek egy konditerembe, a súlyzók fogása gyerekjáték a kövek után.

Szóval megfogott a köves edzés hangulata és számtalan lehetősége, máshol nem beszerezhető edzésingerei. Imádok edzeni, erősíteni és hosszútávú bérletet vettem a KŐKONDI-ba!

30 év sportolói és 7 év edzői tapasztalat, 8-9 év kőemelés, 215kg-os deadlift egyéni csúcs után bátran ajánlom Neked is a KŐKONDI-t.

Építs kőkemény izmokat, robbanékonyságot, állóképességet és magabiztosságot, kint a szabadban!

Sáfrán Mihály – biomérnök, sportoló, MovNat edző

A könyv ára: 3990 Ft.

Plusz egy ajándék 1000 Ft-os kupont is küldök a többi könyvemhez!