SunnyFitness – Ezermester Edzés

Aláírnád, ha most és 80-100+ évesen is teljes fizikai és szellemi kapacitással élnél?

Izmos, erős, atletikus, hajlékony, ügyes testtel rendelkeznél?

Kezdj el Ezermester szemléletben edzeni!

A bőség zavara van manapság a sportban.

Számtalan sportág, mozgásforma, fitnesztrend közül választhatunk a sportolásra szánható limitált időnkben.

Futás, úszás, kerékpár, vízisportok, erőemelés, súlyemelés, testépítés, calisthenics, kettlebell, funkcionális edzések, CrossFit, küzdősportok, labdajátékok, OCR, természetes mozgások, jóga, pilates, tánc, egyéb fitness edzések stb…

Mit tehetsz, ha majdnem mindegyik tetszik és szeretnéd őket rendszeresen gyakorolni?

Kezdj el Ezermester szemléletben edzeni!

A jó hír – ha nem cél az olimpia vagy a világcsúcs -, hogy lehet többféle mozgásformára edzeni párhuzamosan és még fejlődni is bennük akár heti 2-4 edzéssel.

termeszetes-mozgasok-napfenydieta-tanc
termeszetes-mozgasok-napfenydieta-tarahumara

Az ember az állatvilág “ezermestere”

Számtalan mozgásformára vagyunk képesek, de csak egy kisebb részét gyakoroljuk. Nem vagyunk a legjobbak egy-egy speciális műfajban, de összetettben igen!

Ráadásul a tudományos kutatások szerint a szív- és keringési rendszer egészsége, az erő, némi izomtömeg és a hajlékonyság megőrzése egyaránt ígéretes a hosszú élet szempontjából.

Tehát érdemes gyakorolni és megtartani ezt a sokoldalúságot!

Az új könyvemben rendszerbe foglaltam a különféle sportágak bevált, hatékony edzésmódszereit.

Így párhuzamosan fejlődhetsz az erőben, gyorsaságban, állóképességben, ügyesebb lehetsz bármilyen mozgásos helyzetben.

Megtudhatod, hogyan zsonglőrködhetsz okosan a különféle edzésformákkal.

Változatos, élvezetes edzésekkel fejlődhetsz éveken, évtizedeken keresztül!

Az életben is többféle szerepben kell megfelelni egyszerre

Vannak hosszú- és rövidtávú céljaink, feladataink.

Van, amikor monoton, ismétlődő, már-már unalmas dolgokat kell tennünk minden nap, hogy haladjon előre a szekér.

Bármikor előjöhet egy váratlan helyzet, új kihívás.

Van olyan élethelyzet, amikor nehéz döntés, sőt akár gyors irányváltás szükséges.

Szerencsére azért van rengeteg kellemes tevékenység és könnyű feladat is!

Miért ne támogathatnánk mindezt az edzéseinkkel is?

Miről olvashatsz az új könyvben?

✅ Mit jelent az Ezermester Edzés és milyen mozgásformákat érdemes beletenni

✅ Milyen előnyei és hátrányai vannak, ha többféle sportot gyakorolsz

✅ Hogyan tudod elérni, hogy a különféle edzéscélok ne üssék ki, hanem támogassák egymást

✅ Melyek a leghatékonyabb, örökzöld edzésmódszerek

✅ Alapvető edzéselvek, amelyeket bármilyen edzésbe beépíthetsz

Tippek az egyes edzésekhez és hosszútávú edzéstervezéshez

Gyakori hibák az Ezermester Edzésben

✅ Saját tapasztalataim a változatos, sokoldalú edzésekkel

3 hónapos kezdő edzésterv, heti 3 edzéssel. Részletes terv az állóképesség, erő, gyorsaság, mozgáskoordináció fejlesztéséhez és könnyű, test karbantartó mozgásokhoz. A haladóbbak is tanulhatnak, ötleteket meríthetnek belőle.

Kinek ajánlom a könyvet?

✅ Hobbisportolóknak

✅ Korábbi versenysportolóknak

✅ Edzőknek

✅ Akik megcéloztak egy hosszú és egészséges életet

NE olvasd el a könyvet,

✅ Ha már mindent tudsz az edzésről

✅ Ha nem szeretnél sokoldalú lenni

✅ Ha “csak” 1-2 féle sportot szeretnél űzni és ragaszkodsz hozzá

✅ Ha versenysportoló vagy és félsz, hogy elcsábulsz az általános fittség irányába

Olvasd el,

✅ Ha Te is szeretsz rendszeresen és változatosan mozogni

✅ Ha szeretsz futni, erősíteni és szabadabb mozgásformákat is végezni

✅ Ha szeretnél időhatékony, élvezetes edzésekkel formába kerülni

✅ Ha nem érdekel különösebben az Ezermester Edzés, de szeretnél újabb edzéselveket, edzésmódszereket megismerni

Miért érdemes Ezermester szemléletben edzeni?

Limitált az edzésre fordítható időnk az élet egyéb területei mellett és szeretnénk ebből a legjobbat kihozni. Jó lenne építgetni a hosszútávú egészségünket, a testünk sokoldalúságát, strapabíróságát a mindennapi élethez, na és a formás, izmos külalakot is elérni.

A legtöbben szerintem nem világcsúcsokra pályáznak, csak szeretnének most és öregkorukban is erősek, hajlékonyak, strapabíróak lenni, jól kinézni és viszonylag könnyedén, ügyesen mozogni bármilyen körülmények között.

Az Ezermester Edzésekkel szinte sosem fenyeget az unalom, kiégés, túledzés, túlterhelésből adódó sérülés réme, mert változatos a mozgás az izmoknak és az idegrendszernek is.

Folyamatos, élethosszig tartó motiváció. Mivel mindegyik mozgáshoz csak kb. heti 1-2-szer nyúlunk, ezért mindig éhesek leszünk a következő edzésfajtára. Heti 2-4 edzéssel is szépen lehet haladni, ha valakinek több is belefér, akkor gyorsabban.

Felhozhatunk egy jó szintre rengeteg új mozgásformát, ami korábban még sehogy sem vagy csak ügyetlenül ment és javíthatjuk az egyéni csúcsokat is az erőgyakorlatokban! Friss lesz az agyműködés és a test, most és öregkorunkban is.

Az erős ezermester alapokból kiindulva, el lehet érni egy egészen jó (de nem világszínvonalú) szintet bármilyen sportágban, pár hónap speciális felkészüléssel, ha egyszer „bekattan” valamilyen teljesítmény- vagy versenycél.

Miről szól az Ezermester Edzés?

A „nagy sportenciklopédiában” nincs ilyen fogalom, hogy Ezermester Edzés. Röviden, egy összetett, sokoldalúan fejlesztő, változatos edzésforma és természetközeli életmód. Erő, gyorsaság, állóképesség, hajlékonyság, ügyesség, alkalmazkodóképesség… egyszerre.

Részemről úgy állítod össze, ahogy szeretnéd. Én a következő bevált, népszerű módszereket alkalmazom. Nem fontossági sorrend, hanem mindig a cél szentesíti az eszközt.

1. Alapvető emberi természetes mozgások: ebben szinte minden benne van, de 1-1 elemét azért jobban fejleszteném külön is.

2. Torna, gimnasztika, saját testsúlyos erősítés, calisthenics, street workout (kinek hogy tetszik)

3. Erőemelés: guggolás, fekvenyomás, felhúzás

4. Súlyemelés: felvétel és lökés, szakítás, valamint ezek változatai

5. Testépítés: némi plusz izom szinte mindenkire ráfér, de egyáltalán nem cél a Mr. Olympia méret

6. Atlétika: innen főleg a futás (hosszútáv, terep és sprint), ugrások, plyometrikus gyakorlatok, dobógyakorlatok

7. Küzdősportok: nem árt némi alapot összeszedni az önvédelemből, támadásból, hogyan tudunk jól esni, stb.

8. Jóga: a hajlékonyság és magas testtudat érdekében, lazításhoz, stb.

9. Pilates: szuper alap törzserőt, testtartást és hajlékonyságot adhat mindenkinek.

10. Plusz 1-2 kedvenc sportág: Kinek-mi? Nekem éppen az OCR és a SUP deszkával szörfözés.

Hogyan tudsz okosan zsonglőrködni a fentiekkel, hogy ne egy teljes káosz, hanem egy folyamatosan élvezetes folyamat és még fejlődés is legyen? Akár heti 2-3 edzéstől kezdve is. Ezt tanulmányoztam és tapasztaltam ki az elmúlt években (és folytatom a továbbiakban is).

Olvasd el az új E-könyvet és legyél Te is a mozgás Ezermestere!

Miért edzek Ezermester módszerrel?

Mindigis egy kicsit ezermester voltam. Bár nem tudatosan és nem is olyan változatossággal, mint mostanában. Nagyon fiatalon pl. öttusáztam 2 évig, ez már majdnem ezermester!

8 évesen elkezdtem kenuzni és eleinte itt is viszonylag sokféle mozgást gyakoroltunk. Továbbá az iskolában ottvolt a heti 3 tesióra is. Ráadásul mindig tele voltam energiával, az edzések mellett még rendszeresen fociztam, kosaraztam a hétvégéken vagy az iskolai szünetekben.

Serdülőkoromtól kezdve, az élsport kb. 20 éves időszakában a mozgás repertoár eléggé leszűkült azokra a mozgásformákra, melyek a kenus teljesítményhez kellettek. Aztán leginkább a sok túlterheléses sérülés miatt, nagynehezen felhagytam az élsporttal és elkezdtem a MovNat, természetes mozgások edzésrendszert. Na, ez már igazi Ezermester Tréning volt! Nagyon tetszett, edzői képesítéseket is szereztem, elkezdtem edzéseket is tartani.

Pár év után azonban hiányoztak a hagyományos sportok és a teljesítménycélok, versenyzés. Így visszacsempésztem pl. a konditermi edzéseket, hogy fejlesszem az egyéni csúcsaimat felhúzásban, guggolásban, súllyal húzódzkodásban. Az olimpiai súlyemelést és a sprintelést is elkezdtem. Továbbá bizonyos calisthenics trükköket is kiszemeltem és sikerült is elérni párat. A versenyhangulat kedvéért elindultam OCR versenyeken is.

Mostanában úgy érzem teljes a kép, igazi ezermester vagyok. Megvan a napi szintű, változatos, könnyű mozgás és a heti néhány kemény edzés. Otthonosan érzem magam a legtöbb mozgásos szituációban. Rendszeresen kipróbálok új mozgásformákat, gyakorlatokat. Vannak teljesítménycélok. Az edzéseim hatékonyságának egy jó visszaigazolás, hogy az OCR versenyeken egész jól szerepelek a tanítványaimmal együtt, még minimális speciális edzésekkel is.

Pl. 2 éve megnyertem egy 6km-es versenyt. 90kg körüli testsúllyal… Legutóbb, a könyv írásakor pedig 9. lettem a 323-ból és a csapatversenyben sikerült nyernünk a SunnyFitness csapatunkkal. A verseny előtt pár héttel még erőedzéseim voltak és egyéni csúcsot, 210 kg-t tudtam emelni. Az Ezermester módszerrel jutottam el a muscle-up, kézállás, kézállásban nyomás, mellső-hátsó függőmérleg gyakorlatok teljesítéséig is. Egyre nagyobb súlyokkal dolgozom a klasszikus súlyemelésben. Futottam 21km-es terepfutóversenyen és maraton is menne bármikor. Időnként 2m magas gerendán egyensúlyozgatok félelem nélkül.

Szóval az összetett fittségre gyúrok, sokmindenben vagyok egész jó, de nem egy nagy bajnok egyik sportban sem. Időnként így is sikerül előkelő helyen végezni a versenyeken. A lényeg, hogy fitt vagyok minden téren, fájdalom és sérülésmentes, tele vagyok életerővel és motivációval a következő 100 évre is akár! Élvezem az edzéseket minden egyes alkalommal és szeretem tanítani, megosztani a tapasztalataimat másokkal.

A kenus élsportolói múltamra, az edzői és a biokémiás végzettségeimre, olvasmányaimra és tapasztalataimra támaszkodva írtam az új SunnyFitness – Ezermester Edzés könyvet, ami segíteni fog Neked is változatosan, időhatékonyan, a legjobb módszerekkel edzeni és fejlődni!

Sáfrán Mihály – biomérnök, sportoló, edző

A könyv ára 4990 Ft

Plusz egy ajándék 1000 Ft-os kupont is küldök a többi könyvemhez!