Rólam

Üdvözöllek a napfenydieta.hu oldalon!

Sáfrán Mihály vagyok, életem nagy részét mindig is a sport határozta meg. Úszással, öttusával kezdtem, belekóstoltam a kézilabdába is, majd elég hamar a kenuzásnál kötöttem ki. Nyolcéves korom óta lapátolok a vizen, számtalan dolgot köszönhetek ennek a sportágnak: sikereket, élményeket, barátságokat, világkörüli utazásokat, fittséget, kitartást, küzdőszellemet… 1992-ben kezdtem, sajnos 2013-2014 körül besokallt a szervezetem, nálam is jelentkeztek az élsporttal sokszor együttjáró sérülések, így a versenysport most parkolópályára került.

Kenus alapok

Unatkozni sosem szoktam, így a mozgás továbbra is meghatározó az életemben, csak a célja változott: visszanyerni az izmaim, ízületeim egészségét és az edzősködés. Előtérbe került a változatosság, és olyan edzésfajták, mint a saját testsúlyos és súlyzós erősítés és a MovNat, vagyis a természetes mozgásformák kint a szabadban, a pilates és mindenféle sport, amit még nem próbáltam.

 A Természetes Mozgás az új szenvedélyem

A Természetes Mozgás (MovNat) az új szenvedélyem

Végtelenül kíváncsi vagyok, szeretek új dolgokat tanulni, kipróbálni, tapasztalatot gyűjteni. Sulifronton leginkább a természettudományok érdekeltek, így vegyésztechnikusnak, majd egészségvédelmi szakirányos biomérnöknek tanultam. Nem vagyok orvos, sem gyógyító, elsősorban a megelőzéssel foglalkozom modern tudományos (kvantumbiológia) és evolúciós szemléletben.

Az elmúlt években nagykanállal faltam a fenti témájú könyveket, írásokat, mivel abszolút kapcsolódik a szakmámhoz és a sportos életmódomhoz és úgy gondoltam összegyűlt már annyi a fejemben, amit érdemes lenne újságcikkek (Paleolit Életmód Magazin), blogok és könyvek formájában továbbadni. Így született meg A paleón túl  tudományos ismeretterjesztő könyv (nem csak táplálkozás!)majd a Vad paleo szakácsköny, melyet Mezei Elmirával közösen készítettünk. A harmadik könyv a Napfény Diéta címet kapta, amely a napfény és a mesterséges fények biológiai hatásairól szól. Rövidebb, gyakorlatias könyveim az Irodai Egyensúly Program – mely a számítógépes dolgozóknak kíván hasznos életmódtippeket adni – és a SunnyFitness, amely a közel 30 éves sportolói és életmódváltó tapasztalataimról szól. Angolul is elérhető! A Legyél Te is biohacker! könyvet Lakatos Péterrel írtuk, ebben a népszerű egészségvédő módszereket foglaltuk össze. A hetedik a SunnyFitness – Test karbanartás egy gyakorlatias kézikönyv az ülő életmóddal való okos együttélésre, rövid, otthon is végezhető edzésgyakorlatokkal. A SunnyFitness – Kőkondi a szabadtéri, köves edzésekhez nyújt gyakorlati útmutatót.

PaleoSport táborokban a gyakorlatban is belekóstolunk a természeti népek életmódjába. Ha egészségesek akarunk lenni, akkor bizony nem csak az étel számít, hanem számtalan más életmód- és környezeti tényező is. Ha nem is az összesnek, de ezeknek jártam utána a könyvekben és ilyen témában fogok blogolni is.

Az első könyv megjelenése óta is szorgalmasan kutatom az ember működését, erre a kvantumbiológia tudományát tartom a legjobb eszköznek. Arról van szó, hogy a hagyományos biológiát összeházasítjuk a kvantumfizikával és így egy sokkal mélyebb megértést kapunk az élet és a természet működéséről. Ahogy a fizikusok keresik az univerzum működését leíró egyesített egyenletet, úgy a biológiában is érdekes lenne ezt megtalálni… elárulom, még nincs meg, de elég sokat tudunk róla és csak egy kis szeletét tanítják az iskolákban!  Folyamatosan tanulom ezt az irányzatot, még nem értem a végére, de már most rengeteg érdekességről tudok beszámolni, melyeket könyvek, cikkek, videók, előadások formájában fogok megosztani.

Folyamatosan képzem magam edzőként is, testépítés-fitness, kajak-kenu edzői, MovNat, valamint Spartan Bodyweight és Girja képesítésem van eddig. Ráadásul további tanfolyamokat szemeltem ki. Ezt az elméleti tudást és a több, mint 20 éves élsportolói tapasztalataimat kívánom átadni az edzéseimen.

Egy ideje szemétgyűjtési magánakcióba is kezdtem. Bántja a szemem, hogy sok szép hely tele van szeméttel, ezért időnként nagytakarítást végzek egy jó kis edzéssel kombinálva.

Kukás magánakció

Jelenleg Fuerteventurán, Spanyolországban élek. Egy gyönyörű, napsütötte helyen, rengeteg természetes szabadtéri edzéshelyszínnel.

Szólj, ha segíthetek táplálkozás és életmódváltásban, szeretnél velem edzeni, SUP-ozni!

SÁFRÁN MIHÁLY 

MIÉRT TANULJ TŐLEM?

  • Összetett, holisztikus szemlélet
  • 25+ év tapasztalat a sportban
  • Egyetemi szint (+10 év saját tanulás) a biokémiában, biofizikában
  • Bármilyen tanácsot adok, azt előtte kipróbáltam magamon
 • Szenvedélyesen tanulom és tanítom a legújabb tudást és az ősi bölcsességeket az ember anyagcseréjéről

Születettem Győrben, 1985. március 21-én

Tanulmányok Biomérnök, Sport edző

Könyveim

 1. A paleón túl
 2. Vad paleo (Mezei Elmirával)
 3. Napfény diéta
 4. Irodai Egyensúly Program e-book
 5. SunnyFitness e-book: magyar és angol nyelven is!
 6. Legyél Te is biohacker! (Lakatos Péterrel)
 7. SunnyFitness – Test karbantartás e-book
 8. SunnyFitness – Kőkondi e-book

Kenus versenyeredmények

 • 2x Európa-bajnok (C-2 1000m 2009, C-4 1000m 2011)
 • Világbajnoki bronzérmes (C-4 1000 m, 2011)
 • Olimpikon, Peking 2008
 • 2x Felnőtt és 30x Korosztályos Magyar Bajnok
 • 2x U23 Európa-bajnok (C-2 1000m 2007, 2008)
 • Ifjúsági világbajnok (C-1 1000m, 2003)
 • Egyéni legjobbak: C-1 1000m 3:49, C-1 500m 1:49, C-2 1000m 3:32, Deadlift: 215 kg. 12 perc Cooper futás: 3520m

Specializációk

Ami még érdekel
jeges fürdőzés, túrázás, SUP, windszörf, gitár, olvasás, barátok, élvezni az életet

Készen állsz, hogy fejleszd a teljes emberi potenciálod?