Posted on

Hogyan védekeztem az elmúlt másfél évben?

Igazából magánügy lenne, de az utóbbi években sokféle életmód stratégiát és tapasztalatot megosztottam, ezért úgy gondoltam az aktuális koronavírus téma is érdekes lehet. Figyelem, az alábbi írás helyenként indulatos, szókimondó lesz és egyeseknél kiverheti a biztosítékot! Mások esetleg magukra ismerhetnek, mert ők is hasonlóan cselekedtek. Sebaj, nem azért vagyok itt, hogy mindenkinek megfeleljek, csak a saját tapasztalataim, gondolataim írom le. Elvileg szabadok vagyunk és szólasszabadság van.

Elöljáróban pár gondolat

Nem vagyok vírustagadó-vírusimádó, oltásellenes-oltáshívő, maszktagadó-maszkimádó, összeesküvés elmélet hívő-gyártó, fényevő szektás, laposföldhívő és egyéb címke, amiket az emberek kétbites (0 vagy 1, A vagy B, jobb vagy bal, oltott vagy oltatlan…) megosztására (oszd meg és uralkodj…) vagy egyszerű beskatulyázására találtak ki. Inkább amolyan összetetten, szabadon és kritikusan gondolkodó, folyamatosan tanuló ember vagyok. A világ és az emberek sokszínűek, nem fekete-fehérek. Ráadásul időnként még változhatnak is…

Továbbá, nem vagyok orvos, virológus, világválság kezelő, stb. „Csak” egy sportoló és egészségvédelmi szakirányos biomérnök (tanultunk orvosi tárgyakat és mikrobiológiát is alapszinten), plusz jópár év saját kutatómunkát végeztem a biofizika, kvantumbiológia világában. Nem tudom, hogyan lehet meggyógyítani a betegséget, nem tudom melyik vakcina a jobb, milyen vitaminból mennyit szedjen valaki, hány éves a kapitány stb. Az emberi szervezet egészséges működéséhez, betegségek megelőzéséhez konyítok valamennyit, saját tapasztalatokkal.

Nem szeretnék senkit, semmire buzdítani, vakon követésre főleg nem. Csupán arra bíztatnám az olvasókat, hogy mindenki végezze el a saját kutatómunkáját, cselekedjen a saját belátása, hiedelmei, a rendelkezésére álló információk szerint. Aszerint, ami nála működik, amitől biztonságban érzi magát! Ha szükséges, keresse fel a megfelelő szakembereket, akikben megbízik. A cikkben alternatív, természetes módszerekről írok, melyek tudományosan és tapasztalatokkal alátámaszthatóak. Figyelem, ez nem jelenti azt, hogy minden alternatív módszer jó és minden hivatalos rossz! Mindkét oldalon vannak óriási baromságok és működő dolgok is.

Nekem is van közeli ismerősöm, aki súlyos beteg volt hosszú ideig koronavírussal. Nekem is van ismerősöm ismerőse, aki feltételezhetően ezzel összefüggésben hunyt el. Nekem is van oltott és oltatlan ismerősöm. Megértem azokat, akik félnek, mert személyesen érintettek vagy közeli ismerősüknél okozott súlyos problémákat a vírus. Remélem, ez nem vezet náluk csőlátáshoz és nem szűkíti be az igényüket arra, hogy tisztán lássák az összképet a világban zajló folyamatokról. Remélem alternatív narratívákat is képesek lesznek meghallgatni és ütköztetni az eddigi nézeteikkel. Nekem úgy tűnik, többről szól ez az egész, mint egy véletlenül kipattant járványról.

Nem egyszerű és fekete-fehér a helyzet, sok szálon futnak a cselekmények, azt se tudjuk honnan közelítsük meg a témát. Lassan már egy többkötetes regényt lehetne írni róla, én maradok egy hosszabb cikknél. Semmi kedvem ezzel foglalkozni, annyi minden mást lehet csinálni az életben, csak nem tetszik ez az egész helyzet és szerintem lehetne jobban is kezelni. Szóval itt van egy vírus, ami egyesekre veszélyes lehet. Az egyik legfontosabb kérdés: Véletlen, természetes eredetű vagy mesterségesen, laborban összetákolt valami? Ha az utóbbi, akkor ki és miért csinálta???

Megosztott lett a társadalom. Van, aki fél, retteg és mindent megtesz, minden szabályt betart, hogy elkerülje a fertőzést és többnyire ragaszkodik is ehhez a fajta biztonságérzethez. Ha kell, évekig is és nem hajlandó befogadni más nézőpontokat. Aztán van a másik tábor, akik szerint nem veszélyes a vírus (vagy nincs is) és úgyanúgy éli az életét tovább, mint azelőtt (már, ahol hagyják). Persze mindkét csoportban vannak vegyes gondolkodásúak, na és szélsőséges, csőlátású hittérítők is.  

Van, aki csakis a pótszerekben látja a megoldást és van, aki úgy gondolja, nem véletlen gyári tartozékunk az immunrendszer, ami megvédhet bennünket ezzel a vírussal szemben is. Főleg, ha teszünk is érte. Ősrégi dilemma: Tehetetlenek vagyunk és mindenképpen külső segítség kell vagy tudunk tenni magunkért és elég erős tud lenni a szervezetünk?

Tehát ittvan ez a váratlan jelenség, ami alaposan felkavarta a világot. Remélem abban egyetértünk, hogy jó lenne már túllenni rajta így vagy úgy és visszakapni egyfajta „normális” életet. Remélem nem sok olyan fura figura van köztünk, aki szívesen leélné maszkban az életét, rettegve a többi embertől, félévente sorban állna a következő szuriért, örömmel látná a gyerekeit egy ilyen világban felnőni és imádja ezt a bizonytalanságot.

A jó hír, hogy a túlélési esély még mindig 99% fölött van (feltételezhető statisztikai manipulációkkal együtt) és vannak természetes egészségvédő praktikák, melyekkel nagymértékben csökkenthetők a veszélyek és optimális szintre hozható az immunrendszer! Legalábbis nálam valamiért működnek az alább felsorolt módszerek (vagy valami más, amiről nem tudok), de biztos csak valami szerencsés űrlény vagyok… Továbbá az is lehet, hogy már eleve immunis vagyok (sokakkal együtt), korábbi más koronavírus fertőzés miatt.

Bevallom, a korona mizéria első heteiben én is kicsit megijedtem és óvatosabb voltam, de ahogy nyomoztam, tapasztaltam, hamarosan teljesen eloszlott a félelem a betegségtől. Mellesleg hallottad már ezt a magyarázatot? Félelem = Információhiány.

2013 óta összefoglaltam könyvek, cikkek, videók formájában az általam ismert, természetes egészségvédő praktikákat, amivel tehetünk akár a jobban működő immunrendszerért is. Biohacking, ha úgytetszik. Tengernyi tudományos hivatkozással. Sajnos nem sokakat érdekeltek ezek az elméleti levezetések és gyakolati tippek, pedig talán hasznos lett volna. Szerintem még most sem késő elgondolkodni rajtuk. 

Lássuk akkor, hogyan védekeztem az elmúlt bő másfél, lassan két évben!

1. Ősrégi, nem reklámozott, de egy kis utánajárással tudható módszerek:

  • Minden reggel kint voltam a napkelténél. Napközben is igyekeztem minél többet kint lenni, szabad bőrfelülettel napozni (cirkadián ritmus, D-vitamin).
  • Este általában korán lefeküdtem, kék fény szűrő szoftvereket, szemüveget, használtam (kék fény védelem).
  • Naponta sportoltam, heti 1-3-szor intenzíven, a többi alacsony-közepes terhelésű tréning volt.
  • Naponta legalább fél órát sétáltam.
  • Az ételeim 90%-a helyi, szezonális, halászó-vadászó-gyűjtögető (amolyan paleo-, ketogénszerű) alapanyagokból álltak. A fennmaradó 10%-ban pedig alkalmanként bármi, akár vacak kaja, alkohol (szenteket lehet keresni otthon vagy a templomokban)
  • C-vitamin: 4 év kihagyás után újra elkezdtem szedni, de csak kb 3-500mg/nap mennyiségben + napi 1-2 citrom.
  • Az orromon keresztül lélegeztem, este tapasszal a számon aludtam (Buteyko módszer).
  • Naponta fürödtem a hűvös tengerben, de akármilyen tó, folyó, kerti dézsa vagy egy jó kis hideg vizes zuhany is megfelelt volna.
  • Minden nap sétáltam vagy edzettem mezítláb, természetes felületeken, legalább fél órát (földelés).
  • Félelem, szorongás, pánik helyett, igyekeztem jó hangulatban tartani magam (ez nem mindig sikerült ebben a káoszban): mosolyogni, nevetni, szeretni, hálás lenni, kedvemre való dolgokkal foglalkozni, tanulni, új dolgokat kipróbálni és alkotni.
  • Kb. 15 éve nem nézek TV-t, híradót. Na jó, az internetről szedegettem információkat azóta, de többféle érdekeltségű forrásból!

2. Ajánlott és profin marketingezett módszerek:

  • Távolságtartás: Naponta kezet fogtam, ölelgettem, puszilgattam ismerősöket, messziről jött vadidegeneket, embertársaimat (oltottat, oltatlant egyaránt). Rendszeresen jártam társaságba, néha buliba, ahol mindig voltak új emberek. A bűvös másfél méteren belül.   
  • Kézmosás: Másfél év alatt kb. 10-szer már sikerült az új szenteltvízzel, az alkoholos kézfertőtlenítővel összekenni a kezeim és lenullázni a bőröm természetes mikroflóráját. Akkor is csak azért, mert rámszóltak a boltban vagy egy hivatalban. És igen, legtöbbször a földre leesett ételt is megeszem és néha előfordul, hogy nem fürdök, mosok fogat minden nap. Szerintem kell egy kis kosz, hogy stimuláljuk az immunrendszert.
  • Maszk: Hordtam, ahol kellett, pedig nem vagyok műtőorvos, sem harapós kutya. Ahogy kiléptem a boltból, már vettem is le magamról az új divatos ruhatári darabot. Eddig egy fillért vagy centet sem költöttem rájuk. A legelsőt egy zokniból vágtam ki. Aztán a továbbiakban azt használtam, amit a munkahelyemen kaptam vagy az utcán találtam eldobva (Igen! Van belőlük bőven, legalább hozzájárultam a Föld nagytakarításhoz. Felvettem, hazavittem, kimostam és voilá!). 2-3 havonta azért újból kimostam őket, amikor már kezdtek a kékesfehérből szürkére változni és a bennük lévő baktériumtelep telítődni. Amikor az utcán is kötelező volt, igyekeztem sokat közlekedni olyan helyeken, ahol kb. senki sem jár és lehúzhattam állszakállnak. Jól nézünk ki, bűnözőnek kellett éreznünk magunkat, amikor csak friss levegőt szerettünk volna, eközben meg az igazi bűnözők öltönyben (vagy jófiús pulóverben) szövegetik a világhódító terveiket, mocskos üzleteiket. Továbbá, otthagytam a tengerparti álommelómat nagyrészt azért, mert nonszensznek tartottam, hogy egész nap maszkban kell lenni a strandon, 30 fokos melegben, szabad levegőn, amikor a vendégek 90%-a nem hordja egyáltalán… Ja és még a tengerről éppen visszaérkezett szörfdeszkákat, vitorlákat is fertőtleníteni kellett az előírás szerint… Kész kabaré volt, egy hollywood-i sztárgázsiért esetleg eljátszottam volna a bohócot még valameddig, de talán még akkor sem. Az akadályfutó versenyeken is kötelező volt, 180-as pulzusnál, a tűző napon, az akadályok mászásakor. Gratulálok annak, aki ezt kitalálta! Végülis jó kis hipoxiás tréning, amihez majd szépen adaptálódunk jobb oxigénhiány tűrőképességgel. Felvettem, mert különben kizárnak. Azért a biztonság kedvéért ráírtam egy szolid BS-t (angolosok talán tudják minek a rövidítése ez). Egyébként hol vannak a veszélyes hulladék gyűjtő kukák, ahova biztonsággal el lehetne zárni a halálos vírussal teli, elhasznált maszkokat? Az étterembe belépve egy percig támad a vírus, evés közben fél óráig nem?
  • Oltás: Köszönöm, maradok inkább a kontrollcsoportban ebben az új „emberkísérletben”. Na ezzel sem leszek egy mintapolgár. Amúgy szurkolok és bízom benne, hogy működik és teljesen mellékhatásmentes, mert tudom, hogy sokan ezt az utat választották. Alapvetően nem rossz ötlet az oltás, némi ellenállóképeséget adni azoknak, akik le vannak gyengülve és épp nem tudnak (vagy nem akarnak) tenni a saját immunrenszerükért. Felmerül a kérdés, hogy miért nem reklámozzák és tanítják ugyanolyan erőteljesen a természetes immunerősítés lehetőségeit? Biztosan semmi köze hozzá, hogy hatalmas profit valakiknek X milliárd akármit és a hozzátartozó színházi kellékeket eladni, akár többször is, akár évekig… ellentétben egyes ingyenes módszerekkel. Egyébként, ha működik az oltás, akkor miért félnek a nem oltottaktól? Ha meg nem működik, akkor minek az egész?

Tehát olyan voltam, mint egy igazi lázadó rosszgyerek, pedig korábban jó tanuló, jó sportoló címeket is kaptam. Szinte mindenben az ellenkezőjét csináltam a „legeslegtudományosabb, legemberibb” ajánlásoknak. Valamiért ez jött ösztönösen és a korábbi (nem kevés) tanulmányaimra, tapasztalataimra alapozva. Viszont odafigyeltem az életmódomra, ahogy az elmúlt 10 évben, amiről írtam is sokat. Nem is teljesen fanatikusan, mint régebben, de legalább 80-90%-ban betartottam ezeket a praktikákat. És köszönöm szépen, továbbra sem kapott el a médiakedvenc sztárnyavalya (vagy csak átment rajtam észrevétlenül), jó erőben, egészségben érzem magam. Vagy más faktor működött, amiről nem tudok. Sőt, sok ismerősöm hasonlóan jól van, hasonlóan járt el a hivatalos ajánlás blokkal és feleannyira sem élt tudatosan egészséges életvitelt, mint én az első blokkban.

Úgy fogalmaznám meg ezt az egészet, hogy univerzális, természeti törvényeket, korrupciómentes tudományt és az intuíciómat követtem, ahelyett, hogy egyes emberek által kreált nonszensz, logikátlan, korruptan tudományos, kontroll- és hatalommániás akármiket. Más megfogalmazásban, inkább a jól működő saját immunrendszer támogatására és a nyájummunitásra szavaztam.

Mindez persze nem garancia rá, hogy a jövőben sem dönt le a világtörténelem legveszedelmesebb, profin márkaépített kórsága, de azért csak elgondolkodtató, hogy a fenében maradtam egyben több mint másfél évig a fenti stratégiákkal, nem? Továbbá 10 éve kb. semmi hasonló fertőzés nem kapott el, 1-2 enyhe megfázásszerű esetet leszámítva, túlzottan stresszes időszakokban. Lehet, hogy inkább a fenti egészséges életmód csokrot kellene kielemezniük a nagy szakértőknek (ha tényleg segíteni akarnak) és megvalósíthatóvá tenni azokat mindenki számára?

Ilyen egyszerű dolgokra gondolok:

  • Ajánlott napozás, napfényszünetek mindenkinek
  • Cirkadián ritmus barátabb időbeosztás a munkában-iskolában
  • Biológia barátabb fényviszonyok mindenhol: épületek, közterületek, tömegközlekedés, képernyők, kórházak!!! (mesterséges kék fény csökkentés)
  • Ingyen C- és D-vitamin
  • Természetes, helyi, szezonális, tápanyagdús ételek elérhető áron
  • A finomított, feldolgozott, „szemét kaják” csökkentése a boltokban
  • Stresszcsökkentés, jó hangulat elősegítése
  • Lehetőség sportolásra mindenkinek
  • Teljeskörű tájékoztatás a működő, alternatív egészségvédő megoldásokról
  • Szabad döntési lehetőségeket, kényszerítések, manipuláció nélkül
  • Szabad utazási lehetőséget, mindenféle agybanturkálós tesztek, igazolványok nélkül
  • Cenzúra eltörlése

Ja, hogy ezek a módszerek már régóta tudhatóak, csak nehéz megvalósítani őket a modern életvitellel… De akkor felmerül a kérdés, hogy miért élünk egy eleve nem egészségbarát, megbetegítő körülményekkel teli, elnyomó társadalmi rendszerben???

Amikor bőven van elegendő tudás, erőforrás, infrastruktúra egy szabad, élhető, nyugiban, békében és szeretetben lévő élethez mindenki számára.

 Persze könnyű nekem

Szerencsém van, hiszen fiatal vagyok, erős, sportos és természetközeli életet élek. A túledzett, össze-vissza étkező, kialvatlan (él)sportolók, akik lebetegedtek, szerintem más kategória… Na de, hogyan jutottam ide? Nem szerencsével, hanem tudatos életmód választásokkal napi szinten, évekig, évtizedekig. A legtöbb nem került szinte semmibe, csak olvasásba (és egyéb információszerzésbe), némi időbe, energiába, és normálisnak hitt dolgok átszervezésébe. Ha működik, miért ne lehetne ez is egy mintapélda?

Talán nem inkább a hasonló eseteket és a betegséget önerőből leküzdőket kellene megvizsgálni, és ami működött náluk, azt élerhetővé tenni mindenki számára? Ha valóban segíteni szeretnének a kedves szakértők és döntéshozók. Talán a hatalmas anyagi és informatikai erőforrásokból esetleg erre is juthatna. Vagy mindenkit megvettek kilóra, esetleg megzsaroltak? Vagy csak nem volt idejük frissíteni a tudásukat, évtizedek óta tudható újításokkal a sok munka mellett?

Kicsit szomorú vagyok, hogy nem az általam is képviselt módszereket harsogja a média. Sok munkám van a publikálásban. Az összes információ bőven a járvány előtti. Szerintem hasznos, értelmes dolgokat közöltem, aminek főleg mostanában lenne nagy jelentősége és talán sok élet megmenthető lett volna, kevesebb súlyos tünet fordult volna elő, de még most sem késő. Biztos sokakhoz még nem jutottak el ezek az információk. Akikhez eljutott – kevés kivételtől eltekintve – nem igazán érdekelte őket vagy teljesen hülyének néztek. Félreértés ne essék, nem vágyok hírnévre. Álltam többször a dobogó tetején a himnuszt hallgatva, voltam újságban, tv-ben és akkor sem ezért csináltam, szeretek inkább visszavonultan élni.

Nem találtam fel semmi különöset, maximum nagy biológiai információ kincsekre találtam rá, melyek mind elérhetőek bárki számára az interneten és könyvek formájában. Évek, évtizedek óta! Aztán volt elég szorgalmam, kitartásom összefoglalni és bátorságom megosztani őket. Ha már mások nem tették, akiknek ez lett volna a dolga, a megfelelő szakértői, döntéshozói pozíciókban, csinos fizetésért. Ezt az információcsomagot is szeretném látni a védekezésben, nem csak a maszk, kézmosás, távolság, szuri „szent-négyesét” és a pánik, félelem, bűntudatkeltés, kényszerítések, kilátástalanság sulykolását!  

Világszitu

Kicsit feje tetejére állt a világ és ezerrel mennek az agymosó propagandák, csinált problémák (nem csak vírus fronton), amivel félelemben lehet tartani a népet (esetleg el lehet terelni velük a figyelmet másról…), aztán nagykegyesen fel lehet kínálni az „egyetlen” megoldást. De ki kérte ezeket a műbalhékat? Én és még pár milliárdan biztosan nem. Lásd. klímahiszti, migráncs helyzet, háborúk, terrorizmus, blecklájvzmettör, nemi identitás megkérdőjelezése, nonszensz étrendi és napozási ajánlások stb..

Igazából nincs ebben az egészben semmi új. Ha kicsit jobban utánanézünk, akkor látható, hogy már pár száz vagy pár ezer éve hasonló a helyzet, de az utóbbi 2 évben padlógázzal nyomják az illetékesek. Ehhez kellett a modern, fejlett technológia és infrastruktúra. Az első okos emberek rájöttek, hogy aki kitalál egy dogmát, az irányíthatja a többieket. Már csak az alternatív narratívákat, más véleményeket kell valahogyan eltüntetniük, kiépíteni egy parancsvégrehajtó stábot és lehet is „atyaúristent” játszani. Hihetetlen, hogy a Homo Sapiens (értelmes vagy bölcs ember vagy mi a fene) ennyire manipulálható és irányítható. Ébresztő! Akinek nem inge, ne vegye magára.

Tudom, tudom, itt a delta (meg jön majd a többi variáncs alfától-omegáig) és már nem bízhatunk a több százezer éve működő immunrendszerünkben (és a józan paraszti eszünkben) sem. A szent és sérthetetlen, igazmondó médiamonopólium, valamint egyes „nagyemberek” szerint… Azért szerintem adjunk neki egy esélyt és vizsgáljuk meg a természetes módszereket is!

Nehogy már a csík húzza a repülőt!

Másfél-két év nem kevés, főleg úgy, hogy nem egy izolált bunkerben éltem, hanem sokmindent megtettem, amivel elkaphatom a vírust és mégis jól vagyok. Vagy mondhatok akár 10 évet is, ha a megkoronázott király előtti időt is belevesszük. Ráadásul tudományosan alátámasztható, természetes egészségvédő módszereket használtam, melyeket orvosoktól, kutatóktól tanultam és leteszteltem magamon. Egy ember példája is már jelenthet valamit, de tudom, hogy egyáltalán nem vagyok egyedül. A világban van még sok milliónyi (vagy még több?) ember hasonló tapasztalatokkal és gondolkodással.

Hurrá, úgy néz ki, van immunrendszerem és úgy néz ki, bízhatok is benne, ha teszek érte! És még az is lehet, hogy egy korábbi, másik koronavírus fertőzés által is védett vagyok (ahogy sokan mások is). Én kérek elnézést, hogy egészséges vagyok, mert tettem is érte és nem félek. Sőt, évek óta közzé is teszem tudományos magyarázatokkal, hogy milyen módszereket használok.

Vagy éljek inkább rettegésben még évtizedekig, mindenféle pótszerrel, korlátozással, a biztonság kedvéért, mert sosem lehet tudni? Autóba se üljek, mert naponta halnak meg, szenvednek balesetet az utakon? Kövessek egészségügyi tanácsokat pocakos, anyagcserebeteg, edzetlen, elavult vagy hibás tudású (esetleg még korrupt) szakértőktől vagy egészségügyi szakmai háttér nélküli milliárdos befektetőktől, akik aligha kutatták az alternatív módszereket, aligha jártak a természetben és a négy fal között kitalálnak mindenféle szabályokat? Csak azért, mert náluk a pénz és hatalom, valamint régóta pozícióban vannak? Tisztelet a kivételnek. Bocsi, de számomra a legtöbbjük teljesen hiteltelen, akármilyen titulusuk van, akármilyen sokszor és hangosan is szólalnak meg. Vagy rendeljem alá magam azoknak, akik félnek, mert nem tudják, hogy más megoldás is lehetne vagy egyszerűen csak nem hajlandóak tenni magukért?

Vajon kinél van az igazi információs és energetikai potenciál? Kinek kellene követnie kit?

Inkább amondó vagyok, hogy a hozzám hasonló „lehetetlen túlélők” módszereit kellene megvizsgálni és ami működik, azt elérhetővé tenni bárki számára! Sajnos a lakosság jelentős része valamilyen anyagcserebetegséggel él (lásd. túlsúly, cukorbetegség, rák stb.) és ezáltal az immunrendszerük sincs túl jó állapotban, pedig a legtöbb eset gyógyítható lenne megfelelő életmódbeli változtatásokkal. A tudás, pénz, erőforrás, infrastruktúra megvan hozzá! A kérdés, hogy akarják-e ezt a kedves szakértők és döntéshozók? Vagy a nép, beleértve a parancsvégrehajtó kiszolgálóstábot is, felébred végre és összefogva tesz valamit a változásért.   

Tisztában vagyok vele, hogy az átlag fölött teszek az egészségemért és nem lehet egyik napról a másikra bárkinek csak úgy átadni ezt az állapotot, képességet és tudást, de úgy néz ki, vannak reménykeltő alternatív megoldások! Végülis, ha sikerült pár hónap alatt teljesen átszervezni a világot és alárendelni Mr. kovidnak, akkor talán ugyanilyen gyorsan el lehetne terjeszteni a természetes módszereket is, a veszélyeztetettebb csoportokra különösen odafigyelve és vége lehetne a cirkusznak.

Röviden ennyi, a politikához, gazdasági válságokhoz, tömegpszichológiához meg nem értek és van más dolgom, mint a korona mizéria végeláthatatlan, kusza szálait kinyomozni és összefoglalni, napokig-hónapokig a képernyőt bámulva. Megyek inkább egy jót sétálni a természetbe, napozni, friss levegőt szívni. Ott nyugi van.

Az élet szép, főleg, ha hagynak minket élni! Kívánok szuperjó egészséget, kitartást, erőt és bátorságot az akadályokhoz, örömet, szeretetet és boldogságot a mindennapokra!

Egyszer úgyis vége lesz minden cirkuszi műsornak, előbb-utóbb minden hazugság kiderül és az igazság is. Továbbá, a kvantumfizika szerint elvileg társteremtők vagyunk a jövő alakulásában. Szóval érdemes lenne ezt kihasználni és olyan világot teremteni, amiben szívesen élnénk mi és az utódaink is.

Üdvözlettel, egy lassan 2 éve „lehetetlen módon” túlélő fekete bárány a sokmillió (vagy sokmilliárd) közül

U.I.: Aki szerint felelőtlen őrült vagyok, annak üzenem, hogy ő meg valószínűleg alul- vagy félreinformált.