Posted on Hozzászólás most!

Paleo táborozással szilvesztereztünk

Az előző két táborból kiindulva, most is bíztunk egy jó hangulatú összejövetelben, ami úgy gondolom ezúttal is sikerült és szép emlékekkel tértünk haza. Mi történt Balatonalmádiban? Érkezés után nem sokkal egy Spartan Bodyweight edzéssel nyitottunk az apartmanunk kertjében. Nincs kifogás, tartalmasan edzeni bárhol, bármikor lehet, a saját és társunk testsúlya mindig kéznél van! Voltak páros guggolás és fekvőtámasz variációk, majd egy kis köredzés 30″ munka 15″ pihenő, 4 gyak, 20x. Ez azért jó, mert itt mindenki beoszthatja az intenzitást magának. Ha úgy érzi, lehet kicsit lazsálni, ha meg jó erőben van, akkor mehet, ami a csövön kifér!!

A korai naplemente előtt még következett egy „eszkimó beavatási szertartás”, ami abból állt, hogy a part közelében úszó kis csomagokat kellett kihalászni kötél segítségével, esetleg úszva. Az utóbbit ekkor még senki nem választotta, de az Újévi Csobbanás után szerintem ment volna! De ne szaladjunk ennyire előre. Az eszkimóknak a saját kezükkel kell megszerezniük az élelmet a zord hidegben, ami nem egyszerű feladat, a menü náluk az év nagy részében: hal, fóka, rozmár, azok minden alkatrészével. Így a csomagokban hal és tőkehalmájkonzerv, plüss fóka, rozmár lapult… A csapat egy része csak később érkezett, ám ők sem úszták meg a halászatot, másnap bepótoltuk velük egy másik helyszínen.

Vacsira baconbe tekert csirkemájat ettünk, almás céklasalátával és még csokikrémes palacsinta is volt. Az este ismerkedéssel, vidám kártyázással telt.

A tábor ideje alatt a háttérben zajlott egy kis játék, un. mini-challenge. Néha fel lehet dobni a sportolási szokásainkat egy kihívást jelentő darabszám, adott időn belül való teljesítésével.
December 30-31-én 2015 db fekvőtámaszt kellett gyűjtenie a csapatnak (2-en bevállaltuk egyedül is), amit bőven túlteljesítettünk, 5300 lett a vége! Napközben mindenhol fekvőtámaszoztunk: bent, kint, utcán, túra közben, vízparton, edzés közben… Mondtam is az éjféli koccintásnál: így teljesüljön (túl) minden tervetek 2016-ban! Újévkor folytatódott a móka 2016 db guggolással, na, ebből meg közel 7000 db lett! WOW!

Az év utolsó napján egy MovNat edzéssel kezdtünk a felkelő napnál. Bemelegítés után, volt egy kis sprint intervall futás, a klasszikus 8×20” munka/10” pihenős Tabata módszer. Ez után már nem fázott senki, jöhetett egy nyugisabb rész, sok egyensúlyozással, ügyességi feladattal.

Reggelizés után túrázni indultunk a környéken. Balatonalmádi nem a 8000 m magas csúcsairól híres, ám itt is vannak magaslatok, ahonnan csodás balatoni panoráma terül elénk. Megnéztük a látványos vörös homokkő sziklákat, az erdőt, forrást, az éppen érő csipkebogyóból is legeltünk, igazi vadászó-gyüjtőgető módjára.

Vacsira frissen sült kolbász, párolt lilakáposzta várt minket és lehetett készülődni a szilveszteri bulira. Ilyenkor kicsit megengedőbb paleót folytattunk, feloldottuk az alkohol-tilalmat: aki akart ihatott kedve szerint gyümölcsből készült nedüket, azaz bort, pezsgőt, házi pálinkát. Éjféli menü a virsli volt minden változatban: főtt, sült, sima, csípős, debreceni… Egy különleges gesztenyés pohárkrémet is kaptunk desszertnek.  Kb. 3-4-ig fent maradt a kemény mag.

Újév első napján autóba ültünk, és Szigligetnek vettük az irányt. Útközben Monoszlónál megnéztük a Hegyestű vulkáni képződményt, ami télen-nyáron igencsak látványos. Tehát megérkeztünk Szigligetre, ahol évek óta megrendezik az Újévi Csobbanás hideg vizes fürdőzés eseményt. Ezúttal kb. 300 vidám ember győzte le a hideggel kapcsolatos félelmeit és rohant a 2-3 fokos Balatonba. Most van az igazi szezonja a hidegvizes fürdőzésnek. Szerettem volna megfertőzni a táborlakókat ezzel az extrém sporttal, erre kíváló alkalom volt ez az esemény, ahol páran meg is mártóztunk. Igazi bátorságpróba, ráadásul egészséges is. Akik most a partról nézték a néhány 1000 látogató társaságában, remélem ihletet kaptak hozzá jövőre!Levezetésképpen a helyi várat is megcsodáltuk és az itteni balatoni tájképért is megérte felmászni. Este toros káposzta, sült hús és az egyszerű és nagyszerű útravalókaja, zelleres tócsni volt a menü.

Az utolsó napon sem unatkoztunk, reggel egy havas MovNat edzéssel kezdtünk. Ügyességi, egyensúlyozós gyakorlatok és egy kis kötélhúzás volt a mai adag.

Az Újévi Csobbanás adott egy kis lendületet, így néhányan még strandoltunk egy utolsót a Balatonban.

Hazaérkezve sütőtöklevessel, frissen sült szalonnás-hekkel és zselatinos gumicukorral vártak minket. Köszönjük Áginak ((Paleo)Motivátor) és az Ehetemmm-nek a sok paleós finomságot!

végére még egy kézműves szakkör is belefért, ahol mindenki elkészíthette saját “bőrszütyőjét” vagy ékszerét. Szerintem látványos alkotások születtek a rövid idő, és viszonylag kevés eszköz ellenére, úgy látszik ez is a génjeinkben van.

Köszönöm mindenkinek, aki eljött vagy otthonról követett minket! Óriási élmény volt, folyt. köv.!;) 

Köszönjük a támogatóinknak!

VIDEÓK

hosszú változat:

rövid verzió:

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .