Posted on Hozzászólás most!

Megvolt a Tavaszi Csobbanás! Beszámoló és videók!

Egy csapatnyi bátor harcossal megkezdtük az idei strandszezont. Február végefelé jött egy ötletem, hogy a hideggel kapcsolatos elméletet jó lenne átültetni a gyakorlatba és megismertetni másokkal is. Mivel a télből már kifelé mentünk és nem olyan könnyü egy ilyen szokatlan rendezvényt összehozni, ezért került végül március közepére az esemény, Tavaszi Csobbanás néven. Ilyenkor már nincs befagyva a tó, de azért bőven megadja a hidegfürdőzés élményét.

A rendezvényig hátralevő 3 hétben otthon végezhető gyakorlatokkal –a jeges vizes arc fürdetéstől kezdve a kádfürdőig – lehetett felkészülni, hogy ne csak fél percig maradhasson a bátor résztvevő a tavaszi hidegvízben.  Előzetesen 30-35-en jelentkeztek, amiből végül 15-en érkeztek a helyszínre, hogy megmártózzanak a Dunaharaszti melletti Kék-tóban. Valószínüleg az időjárás fogta vissza a létszámot: valljuk be, hogy a 8 fokos levegő, az 5-6 fokos víz és a borult égbolt bizony nem az az igazi strandidő… Ez persze nem zavarta a maroknyi elszánt hölgyet és urat, kíváncsi kísérőiket, merthogy ők is voltak szép számmal.

A helyszínre érkezést követően mindenki orvosi alkalmassági vizsgálaton esett át, majd egy rövid gyakorlati tájékoztató után csobbantunk is a vízben!  Nem egyszer, nem kétszer, hanem háromszor is, sőt a kemény mag még egy negyedik kört is vállalt a hüvös vízben!  Volt, aki csak térdig gázolt a habokba, de a legtöbben nyakig elmerültek.

A fürdés után fakultatív részvétellel egy 10-15 perces MovNat edzéssel – Jerome vezetésével –  és egy tókör futással gyorsítottuk a visszamelegedést. Persze az első bálozóknak még így is volt egy intenzív remegéssel eltöltött 20-30 perces időszaka. Utólag is bocsi a kellemetlen percekért!:) De remélem megérte a nem mindennapi bátorságpróbáért és a közös élményért.

A frissen avatott hidegfürdőzőket emléklappal, a legújabb paleo magazinnal és egy üvegnyi D-vitaminnal jutalmaztuk a támogatóink jóvoltából. Méltán lehetnek büszkék magukra a strandolók, nagyon kevesen merészkednek ilyenkor a kinti vizekbe!

Közben elkészült az isteni marhapörkölt, amit a házigazdák már reggel óta kavargattak a bográcsban. Mellé friss paleos kenyeret és savanyúságot kínáltunk.

Az ebédet egy rövid előadás követte a hideg jótékony hatásairól és otthoni gyakorlati lépéseiről. A végén még elcsevegtünk egy kicsit az eddig leginkább virtuálisan ismert barátainkkal.

Örülök, hogy sikerült összehozni egy igazi  hidegfürdőzős rendezvényt, remélem mindenki jól érezte magát!  A szervezési tapasztalatokat leszürve és a visszajelzéseket figyelembevéve jövőre szerintem tarthatnánk hasonló bulikat, kicsit is-nagyot is! Mit szóltok hozzá?

Íme az fürdőzés összefoglaló videója:

röviden:

hosszabban:

 

A hidegtűrésről és hidegadaptációról A-Z-ig A paleón túl könyvben!

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .