Posted on Hozzászólás most!

Kezdjük az alapoktól – MovNat alap technikák

Sosem árt, ha frissítjük vagy újratanuljuk az alapvető emberi mozgásformákat. A MovNat rendszerét erre találták ki! Íme néhány videó, így otthon is gyakorolhatsz:

1.rész: Talajgyakorlatok

VIDEO ITT

2.rész: négykézláb mászás

egy kissé elhanyagolt, ám rendkívül hasznos gyakorlatról van szó.
lehet használni mobilizálásra, koordináció javításra vagy akár erőállóképesség fejlesztésre is. próbálj meg így megtenni 100m-t és megtudod mire gondoltam;)

Felnőttként is ajánlott rendszeresen végezni!

https://vimeo.com/164101349

3.rész: Egyensúlyozás

A MovNat edzések szerves része az egyensúlyozás, hogy stabilan tudjuk tartani magunkat minden körülmények között, ezáltal energiát spórolunk és biztonságosabbnak érezzük a mozgást, ami így összességében a teljesítményt is javítja.
A legegyszerűbb eszköz, ha fogsz egy 8-10cm széles deszkát és azon elkezdesz gyakorolni. Hónapokat el lehet rajta tölteni, mire minden figurát tökélyre fejlesztesz. Utána pedig lehet menni egyre magasabbra és egyenetlen felszínekre…

https://vimeo.com/164101352

 4. rész: Mire jó a csípő?

Sokmindenre, pl. egy nehéz tárgy emelésekor is fontos szerepe van. Mire érdemes figyelni? Egyenes hát, fejtartás, légzés ritmusa…

https://vimeo.com/164101351

5.rész: Függeszkedés és lábszorítás

Lógni legalább pár másodpercig talán mindenki tud. Ezt érdemes is gyakorolni akár naponta a vállak egészsége érdekében.
Lehet aztán tovább nehezíteni a dolgokat, pl. lógásból emeld a lábaidat a rúdhoz és szorítsd össze! Na ez már nem is olyan egyszerű mutatvány, mint amilyennek látszik, komoly törzs és lapocka körüli izmok kellenek hozzá. Ha nem megy erőből, akkor jól jöhet a lendület. Érdemes gyakorolni a videóban bemutatott lépéseket, hogy jöhessenek a bonyolultabb trükkök!

6. rész: Mélybeugrás

Olykor a hétköznapokban is előfordulhat, hogy magasból kell lejutni valahogyan és nincs más megoldás csak az ugrás… Rendszeres gyakorlással egyre magasabbról és egyre magabiztosabban fogsz tudni leugrani.

Megjegyzés a videóhoz: a lábfejre érkezést emelt sarokkal leginkább akkor érdemes használni, ha egy kis felületre érkezel. Ha van hely bőven és sík a felület, akkor nyugodtan le lehet tenni a sarkakat is, de ilyenkor is először a lábfej érkezik először és utána finoman a sarkak.
Ha igazán magasból (kb. 1m fölött) kell leugrani, akkor tanácsos a kezeket is bevonni a csillapításba!

https://vimeo.com/169559024

7.rész: Csúszó fellendülés

Hogyan másznál fel egy vízszintes faágra? A sima húzódzkodással nem sokra mész, fel is kellene valahogy jutni a tetejére. Többféle technika létezik, a videóból megtanulhatsz egy egyszerűbb változatot, ahol ügyesen kihasználhatod a lábad lendületét.

https://vimeo.com/170477622

8.rész: Ölben cipelés és tartás

Hogyan cipelj egy nehéz tárgyat? Mit csinálj, ha elfáradtál és fogást szeretnél cserélni?

https://vimeo.com/170479343

 

❗További edzéstippek a SunnyFitness e-könyvemben❗

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .