Posted on Hozzászólás most!

Use it or lose it II. – Ízületi mobilitás javítás tippek

Ebben a sorozatban hasznos tippeket kívánok nyújtani a berozsdásodott ízületek lazítására. Napi 5-10 perces, otthon is végezhető gyakorlatokról van szó, melyeket nem túl bonyolult kivitelezni, csak nagyon kevesen gondolnak rájuk. Illik rájuk az egyszerű és nagyszerű kifejezés.
  1. Elsőként egy manapság méltán népszerű „mozgás guru”, Ido Portal csípő-gerinc-váll mobilitás fejlesztő gyakorlatsorát ajánlom, ami az elfelejtett guggoló pozíciónk újra aktiválását is elősegíti. A legjobb szemléltethetőség érdekében, íme egy video róla:
  1. Érdekes elgondolást fejteget a következő video: a vállak, lapocka egysége arra lettek kitalálva, hogy lógjunk, függeszkedjünk.
https://www.youtube.com/watch?v=s3AkI4yGsxk Ártani biztos nem árt a módszer, sőt… A MovNat edzőm (és már kollégám is:)), Jerome a következőképp alkalmazta ezt a mindennapokban. Mivel szabadidőből ő sem dúskál és metróval jár munkába, ezért ügyesen kihasználta a közlekedéssel járó holtidőt. Elkezdett a metro kapaszkodóján lógni! Amíg ment a jármű, addig lógott, a megállóknál pedig pihent. Hol két kézzel, hol egy kézzel. Az utastársai csodálkozó, értetlenkedő tekintete mellett. Így könnyedén összejött  a napi 20-25 perc függeszkedés, ami hozzájárult a most már kiválóan funkcionáló vállízületéhez. Persze akinek nem tetszik ez a kis középpontba kerülés a járművön, annak bármilyen nyújtó vagy faág megteszi. A lényeg, hogy csináljuk! Rendszeresen, akár minden nap. Ha már jol megy a két kezes függeszkedés, lehet növelni az időtartamot, lehet egy kézzel lógni és egy alkalmas szerkezeten lehet lógásban közlekedni is! Tehát nem csak az iskolából lehet lógni, van ennek az igének hasznosabb alkalmazása is. Use it or lose it! Használd, mozgasd át minden nap az izmaid, ízületeid teljes tartományban!

Fitness tábor Fuerteventura SunnyFitness 2024

Csatlakozz a következő SunnyFitness táborba, ahol további elméleti és gyakorlati edzéstippeket tanulhatsz!

További edzés és életmódtippekről olvashatsz a SunnyFitness könyveimben!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .